vind werk dat bij je past, zónder te solliciteren

Online training

Een loopbaantraject hoeft niet lang te duren. In deze compacte online training haal je in 5 weken jouw unieke kwaliteiten naar boven, leer je welk betekenisvol werk daar bij past én ontdek je hoe je dit werk krijgt zónder te solliciteren.
Je volgt de training helemaal in je eigen tijd en tempo, wanneer jij dat wilt.

Herken je je in onderstaande uitspraken?

Z

“Ik heb het niet naar mijn zin op mijn werk, maar ik weet niet wat ik dan wél leuk vind.”

Z

“Ik zoek werk met meer betekenis en voldoening, maar weet eigenlijk niet wat dat voor mij precies inhoudt.”

Z

“Ik weet wat ik niet leuk vind, maar niet wat ik wel leuk vind.”

Z

“Ik ken mijn eigen kwaliteiten (nog) niet.”

Z

“Als mensen vragen wat voor werk ik zoek weet ik niet goed wat ik moet antwoorden. Ik zou willen dat ik een concreet antwoord kon geven.”

Z

“Ik weet niet hoe het komt dat ik telkens word afgewezen tijdens sollicitaties.”

Z

“Ik weet niet hoe ik mijn cv en LinkedIn-profiel zo aantrekkelijk kan maken dat ik zeker word uitgenodigd voor een gesprek.”

Z

​“Ik ben het zat om te solliciteren.”

Z

“Ik wil mezelf beter kunnen presenteren tijdens sollicitatie- en netwerkgesprekken.”

Z

​“Ik wil meer zelfvertrouwen in mijn zoektocht naar leuk en betekenisvol werk.”

Hoe zou het zijn…

E

als je zou weten wat je kwaliteiten zijn en wat voor betekenisvol werk daar het best bij past?

E

als je hier enthousiast en overtuigend over kunt vertellen aan anderen?

E

als je het werk dat je graag wilt doen kunt krijgen zónder die vervelende sollicitatieprocedure?

E

als je een weg zou gaan die maar zo weinig mensen bewandelen dat je weinig concurrentie hebt voor het werk dat jij leuk vindt om te doen?

Hi, ik ben Alex Berendsen

Ik ben de online carrièrecoach die met jou deze situatie gaat bereiken. Zelf heb ik meer dan 10 jaar gewerkt als projectmanager bij een grote financiële instelling voordat ik eindelijk het werk ging doen dat ik écht leuk vind. Natuurlijk, als projectmanager verdiende ik goed, maar ik haalde geen voldoening uit mijn werk. Ik wist alleen niet wat voor werk ik dan wél wilde doen en heb er lang over gedaan om te achterhalen wat er bij mij past. In dat proces liep ik continu tegen belemmerende gedachten aan. “Wat gebeurt er met mijn inkomen als ik een andere baan neem?” En: “Kan ik op mijn leeftijd en zonder ervaring in een ander beroep überhaupt nog wel een switch maken?” Toch heb ik mijn hart gevolgd en ben ik in het diepe gesprongen. Ik koos voor een radicale carrièreswitch en werd carrière- en later ook relatiecoach. En nu, 10 jaar later, ben ik nog iedere dag dankbaar dat ik die sprong heb gewaagd. Mijn leven is positief veranderd – en ik gun jou dat ook. Daarom heb ik deze online training ontwikkeld, waarmee ook jij het werk vindt dat je leuk vindt.

Goed om te weten: ik houd van korte en krachtige trajecten. To-the-point. Deze training is daarom zeer geschikt als je weinig tijd hebt en snel verder wilt. In de training vind je mijn meest waardevolle kennis en ervaringen, die ik de afgelopen jaren al met honderden klanten heb gedeeld. Daarnaast ben ik leidinggevende geweest, heb ik veel mensen aangenomen, heb ik zelf veel genetwerkt, heb ik in de sales gewerkt én heb ik veel wetenschappelijke kennis over de werking van het menselijk brein. Ook dit heb ik op een compacte manier in de training verwerkt. Ik heb dus al díe onderdelen gebruikt die werkelijk waarde toevoegen aan het vinden van leuk werk.

En daarom garandeer ik je ook dat je al in 5 weken duidelijkheid hebt over wat je wilt en hoe je dit voor elkaar krijgt. Het enige wat ik van jou vraag om die garantie waar te kunnen maken, is je commitment, tijd en energie. Ik beloof je dat je dan een pad opgaat dat je meer brengt dan je nu voor mogelijk houdt. Mijn klanten en ikzelf zijn het levende bewijs.

Dít is hoe ik jou ga helpen

Ik kijk anders naar loopbaancoaching dan de gemiddelde loopbaancoach.

Ik geloof bijvoorbeeld niet in solliciteren.

Natuurlijk, solliciteren op openstaande vacatures is de bekendste route om naar een volgende baan te komen. Daarom nemen de meeste mensen deze route ook.

Maar er is veel meer mogelijk.

Sterker nog: solliciteren is een doodlopende weg.

​Op de meeste vacatures is de concurrentie namelijk enorm, waardoor de kans dat je de baan krijgt vaak kleiner is dan 1%.

Je kunt dus beter een andere weg nemen – eentje die niet veel werkzoekenden bewandelen.

​Ik noem het de weg van de held(in).

Dit is mijn succesvolle methode die loopbaancoaching, storytelling, netwerken en sales combineert tot een krachtige manier om zonder te solliciteren naar je volgende baan te komen. Want de kwaliteit van je verhaal en de manier waarop jij netwerkt zijn de cruciale elementen die bepalen of jij het werk krijgt dat je graag wilt.

Volg je de weg van de held(in), dan word je niet meer telkens afgewezen, maar vind je eindelijk dát werk dat zo goed bij je past.

Wat houdt deze training in?

Deze online training bestaat uit 4 modules:

MODULE 1

Achterhalen wat je wilt

In deze module ga je aan de slag met de volgende vragen.

 • Waar krijg ik energie en voldoening van?
 • Wat zijn mijn kwaliteiten en hoe kan ik die waarmaken?
 • Welk betekenisvol werk past er bij mij voor de langere termijn?

Door deze en meer vragen te beantwoorden vind je jouw rode draad van werk- en levenservaringen. Daarnaast ontdek je wat voor werk je wilt gaan doen. Samen vormt dit een kompas dat je voor de rest van je leven kunt gebruiken om sturing te geven aan je carrière. Dankzij het kompas weet je wat je leuk vindt in je werk en welke richting je op wilt in je carrière. Je kunt het kompas gebruiken op elk kruispunt dat je op je carrièrepad tegenkomt.

Doorlooptijd: 2 weken.

MODULE 2

Je verhaal maken

Je gaat aan de slag met de rode draad in jouw leven en werk, om zo tot een onderscheidend verhaal te komen. Dat onderscheidende vermogen is enorm belangrijk, want je moet concurreren met vele anderen. Waarom zou een organisatie voor jou kiezen?

Verder bepaalt jouw verhaal welke mensen je aantrekt en dus welke kansen er langskomen. Ook daarom moet je verhaal authentiek en persoonlijk zijn, zonder dooddoeners als ‘ik ben resultaatgericht’, ‘ik ben analytisch’ of ‘ik kan goed samenwerken’.

In deze module ontdek je de unieke, onderscheidende woorden en zinnen die omschrijven wie jij bent, wat je goed kunt en wat je wilt.

Doorlooptijd: 1 week.

MODULE 3

Communiceren

Je hebt maar één kans op een eerste indruk. Wat bepaalt of je LinkedIn-profiel en cv aantrekkelijk zijn, zodat iemand een gesprek met je wil? In deze module krijg je hier antwoord op en maak je natuurlijk ook je eigen LinkedIn-profiel en cv. Het verhaal dat je in module 2 maakt gebruik je daarbij als basis.

Doorlooptijd: 1 week.

MODULE 4

Netwerken

Er is je vast wel eens verteld dat je moet gaan netwerken. Daar ben ik het mee eens, want door te netwerken ben je eerder dan je concurrenten zichtbaar voor de écht leuke functies. Maar hoe netwerk je op een voor jou natuurlijke manier en ook slim? Het antwoord op die vraag is eenvoudiger dan je denkt en ontdek je in deze module.
Je leert hoe je jezelf in een netwerkgesprek zó presenteert dat je gesprekspartner razend enthousiast wordt.

Doorlooptijd: 1 week.

Jouw resultaat na de training

Deze online training is gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken, mijn eigen ervaring als leidinggevende binnen een grote organisatie én mijn jarenlange ervaring met honderden loopbaancliënten. Hierdoor heb je na deze 5-weekse training de volgende resultaten bereikt:

E

Je kent je kwaliteiten.

E

Je weet welke richting je voor de langere termijn op wilt.

E

Je bent in staat om je kwaliteiten en wat je wilt op een aantrekkelijke en onderscheidende manier te vertellen.

E

Je LinkedIn-profiel en cv zijn zó ingericht dat jijzelf, maar ook andere mensen er enthousiast van worden.

E

Je wordt uitgenodigd voor gesprekken met potentiële werkgevers.

E

Je wordt uiteindelijk gevraagd voor een baan die je heel graag wilt – en dat zonder te solliciteren.

E

Je hebt een instrument in handen – namelijk jouw kompas – waarmee je voor de rest van je leven zelf sturing kunt geven aan je carrière.

Jouw investering 

VIND WERK DAT BIJ JE PAST,
ZÓNDER TE SOLLICITEREN

online training

Standaard pakket

 • 5 weken training
 • 4 modules
 • Videomateriaal
 • Digitale werkboeken met opdrachten
 • 1,5 jaar toegang tot de Reis van de Held Academie

€ 65,-

VIND WERK DAT BIJ JE PAST,
ZÓNDER TE SOLLICITEREN

online training

Uitgebreid pakket

 • Alles van het standaard pakket.
 • 2 individuele coachingsgesprekken van 1 uur.
 • Je krijgt feedback op jouw resultaten uit de online training.
 • Je verhaal wordt door Alex gecontroleerd, zodat het nóg beter wordt.
 • Er is persoonlijke aandacht voor jouw specifieke situatie.
 • Je kunt alle vragen stellen die je hebt over jouw carrière.

€ 347,-

Genoemde prijzen zijn excl. btw.
Op al mijn aanbod zijn algemene voorwaarden van toepassing.

Je kunt direct beginnen!

Meld je aan en je ontvangt direct je inloggegevens om van start te gaan.

Veelgestelde vragen

Is een online training wel toegespitst op mijn persoonlijke situatie?

Jazeker! Dankzij de video’s en de opdrachten in de training wordt het jouw persoonlijke reis. Heb je toch meer behoefte aan persoonlijke begeleiding, dan kun je het uitgebreide pakket aanschaffen. Ik coach je dan 2 uur lang 1-op-1. Dit is een waardevolle verdere verdieping op jouw persoonlijke situatie.

HOEVEEL TIJD NEEMT deze training IN BESLAG?

De training komt vanaf 1 oktober beschikbaar en duurt in totaal 5 weken.

Na afronding van je aanmelding krijg je direct toegang tot module 1.

Doorlooptijden:
Module 1 – 2 weken
Module 2 – 1 week
Module 3 – 1 week
Module 4 – 1 week

Hoeveel tijd kost deze training mij per week?

Dat verschilt per module en per persoon, maar gemiddeld ben je met deze training 4 uur per week bezig.

Moet ik vooraf ergens aan voldoen om mee te mogen doen?

Nee, ik vraag alleen je commitment, tijd en energie.

Wat heb ik nodig om deze online training te kunnen volgen?

Je hebt een laptop, tablet of smartphone en internet nodig om toegang te krijgen tot het online programma. 

WAT DOE IK ALS IK NU NOG VRAGEN HEB?

Als je nu nog vragen hebt, dan kun je me mailen op info@alexberendsen.com

Wat zeggen deelnemers die deze training hebben gevolgd?

“Goede opbouw, informatief, kort en krachtige training, aangevuld met persoonlijke ervaring.”

– Elly –

“Je bent mijn TOP favoriete spreker Alex! Dank daarvoor. Zo veel wijsheid die resoneert met mijn persoonlijke frequentie 🙂 Je training bijwonen voelt als een warm-fris ‘zuurstofmasker’ om te krijgen. En in corona komt het extra binnen.”

– Marta –

“Erg motiverend en pragmatisch. Rustige spreker, goed te volgen online.”

– Renate –

“Heb echt de hele training aan je lippen gehangen. Je bracht het verhaal niet alleen bevlogen, maar ook met een heerlijke rust en duidelijke stem. De training zet mij zeker aan tot actie en als eerste ga ik mijn te lange verhaal vol met nutteloze woorden 🙂 aanpakken.”

– Anoniem –

“Heel leerzaam om op deze andere manier naar je pitch te kijken. Helder uitgelegd. Echt waardevol om mee aan de slag te gaan. Dankjewel!”

– Anoniem –

“Ik vond de training heel informatief, efficiënt gedaan en goed getimed. Waardevolle informatie.”

– Josta –

“Heel erg bedankt Alex. Heb een paar gesprekken met een andere loopbaancoach gehad en die riep ook: netwerken, netwerken, netwerken . Die gaf alleen achteraf gezien te weinig concrete handvatten.”

– Jeannette –

“Beste Alex, ik heb waardevolle tips gehoord en weet nu waar ik op vastloop. Ik ga er mee aan de slag. Ontzettend bedankt voor deze training en goede energie.”

– Nicky –

“Hartelijk bedankt voor je inspirerende training. Ik ga al je handige tips gebruiken en ga volop aan de slag.”

– Ingrid –

“Jij hebt heel gestructureerd en doorleefd mij goede handvatten gegeven. Dankjewel voor je heldere training!”

– Ineke –

“Wat heerlijk concreet. Heel open, persoonlijk en goede tips! Ik twijfelde of ik deze training wel moest volgen omdat ik al best wat ervaring heb op dit thema, maar ik heb zeker nieuwe dingen gehoord, heel fijn!”

– Marije –

“Hele heldere en duidelijke training. Ik blijf het lastig vinden om te solliciteren en dus directe behoefte bevredigen los te laten, maar denk zeker dat het netwerken op lange termijn meer oplevert.”

– Anja –

“Goede training. Geloofwaardig en rustig gepresenteerd.”

– Harry Jongerius – 

“Erg bedankt voor deze training die bij mij de drempel tot netwerken verlaagd heeft.”

– Silke –

“Ik heb een nieuwe kijk op netwerken gekregen, met bruikbare tips!”

– Astrid –

“Zeer goed verzorgde training. Oude inzichten bevestigd en nieuwe verkregen!”

– Rob –

“Boodschap en visie van Alex spreekt mij erg aan. Nieuwe inzichten en goede tips ontvangen.”

– Lawrence –